Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - рудбекия Toto # 1 бр.

рудбекия Toto # 1 бр.

 
Рудбекията е красиво градинско цвете. Неговата родина е Северна Америка. Името си е получило в чест на шведските ботаници баща и син Рудбек, живели в началото на 18 век.  Те са многогодишни растения с изправено стъбло, разклонено, с опушен вид, поради  финото му окосмяване. Образува хоризонтално разположено, силно разклонено коренище. Листата са овални или яйцевидни, също с опушен вид. На височина достига от 60 до 90 см. Съцветието е кошничка при различните сортове с диаметър от 10 до 19 см. Центърът на кошничката е изпъкнал. Езичестите цветове са едри, с дълги 10-14 см, разположени в периферията 

Цъфти през цялото лято

Рубекията започва  да цъфти от юни-юли и пълни градината с красивите  си цветове  до септември. Рудбекията е светлолюбиво растение, затова му изберете добре огрявано от слънцето място. Към почвата няма големи  претенции. Развива се във всички климатични зони. Предпочита умерено овлажнената почва, но понася и засушаване, което не се отразява чувствително на декоративната му стойност.

Рубекията е много ефектно растение. За съжаление в нашата страна не е особено разпространено. Но градината ви само ще спечели, ако го отглеждате. Заслужава да  намери широко приложение, като се има предвид неговата непретенциозност и отлични декоративни качества. Служи за украса на вилни, дворни и градински места. Засажда се самостоятелно, пред по-високи храсти, или в групи с други декоративни видове. Използва се и като отрязан цвят самостоятелно или аранжирано с други растения. 
 
Продуктът не се предлага в момента.
 1