Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Дървовидна Хортензия Hydrangea Annabelle (9 cm)

Дървовидна Хортензия Hydrangea Annabelle (9 cm)

 
"Анабел" е зашеметяваща дървовидна бяла хортензия. За разлика от по-известните сини и розови хортензии Анабел цъфти всяка година, дори след тежка резитба или интензивно студени зими.

Този дървовиден сорт цъфти обилно и дълго - от юли до октомври. По-възрастните храсти достигат ширина до 3 метра и 1,2-1,5 метра височина. Запазва декоративната си стойност от ранна пролет до късна есен. Храстът е красив даже и без цветове, покрит с големи до 30 см дълги листа с наситено зелена окраска. А когато се покрие с грамадните си бели съцветия, то картината  е неотразима.

Дървовидната хортензия може да се засажда и като единично растение в градината. Най-добре е да се разполага на полусенчести места, така че да се огрява сутрин и късно след обяд, когато слънцето не е толкова силно. Расте много буйно, затова изисква и богата почва, но лека, хумусна, с добавка на листовка, торф и пясък. Предпочита кисели почви. За съхранение на влагата в почвата е желателно да се мулчира с компост, което позволява и безпрепятствено зимуване на храстите.

Тя е студоустойчиво растение. Ако все пак отделни части се повредят, те лесно се възстановяват. Обикновено късно през есента растенията се загребват с почва на височина до 20 см, а може да се постави и листовка.

Възрастните храсти (четири и повече годишните) се режат рано напролет, като се изрязват краищата на върховете с 10-20 см. Така леторастите стават по-дебели и устойчиви, а съцветията по-големи и красиви. Ако леторастите са много тънки и изтеглени, те могат да се съкратят с 1/3. Младите растения не се режат до навършване на четиригодишна възраст.

Растенията са засадени в 9 см саксии и могат да се засаждат на постоянно място от ранна пролет до късна есен.

Производител: Холандия

 
Продуктът не се предлага в момента.
 1