Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Хоя, Восъче, Восъчно цвете Hoya Carnosa Tricolor

Хоя, Восъче, Восъчно цвете Hoya Carnosa Tricolor

 
Атрактивен сорт с трицветни листа. Восъчето е катерливо растение, отглеждано заради бяло-червените ароматни цветове. Достига дължина 3 м. Цветовете са събрани в съцветие, с нежни като звездички цветчета, приличат на покрити с восък.
Лесно е за отглеждане и се използва за интериорна украса на домове, офиси и хотели. Бързо се приспособява към климата на всякакви помещения.

Важно! Не отстранявайте клонките с вече прецъфтели китки, тъй като на тяхно място идват нови - по-кичести и по-красиви. Оставете ги сами да окапят.

По принцип колкото по-старо е растението, толкова по-ефектни са цветовете му.

След започване на цъфтежа не местете растението, много е чувствително и е възможно цветовете да окапят.
Отглежда се като висящо растение, ако се оставят свободно да падат стъблата му или се моделират различни форми с тях като се използва телена основа или решетка.

Предпочита слънчеви изложения с минимум 4 часа слънцегреене на ден, колкото по-светло място изберете, толкова по-ярки ще бъдат листата.

Не трябва да бъде изложено на течение.  

От пролетта до есента да се полива умерено, а през зимата - по-рядко. Повърхността на почвата да се оставя да изсъхне между две поливания. Никога не оставяйте в подложката излишната вода.

Наторявайте редовно през 10 дни със специализирани торове за цъфтящи растения.

През зимата температурата на помещението не бива да пада под 12°С.

Растенията са засадени в саксии


Ако Ви харесва, споделете с приятели!
 
Продуктът не се предлага в момента.
 1